Χρησιμοποιήστε το παραπάνω πεδίο προκειμένου να πραγματοποιήσετε αναζήτηση βάσει κωδικού προϊόντος, μοντέλου, κατασκευαστή ή οποιουδήποτε άλλου λεκτικού. Πρέπει να εισάγετε πάνω από 2 χαρακτήρες για να προχωρήσετε.

Ανατουμπώσεις λεβήτων

    Η ανατούμπωση λέβητα είναι η εργασία μερικής ή ολικής αντικατάστασης των φλογαυλών του. Των σωλήνων δηλαδή μέσω των οποίων διέρχονται τα καυσαέρια εξερχόμενα προς την καπνοδόχο.
Οι φλογαυλοί των λεβήτων, παρότι στις περισσότερες περιπτώσεις πρόκειται για σωλήνες άνευ ραφής, είτε λόγω χημικής διάβρωσης (διάβρωση από ελεύθερο Οξυγόνο)  είτε λόγω κακής ψύξης καταστρέφονται. Μπορούν να εμφανιστούν σημειακές διαρροές (οπές) ή και εκτεταμένες φθορές (pitting corrosion) .
Σε ποσοστό μέχρι και 10% οι αυλοί αυτοί μπορούν να ταπωθούν στα δύο άκρα τους , αποτελώντας πλέον μέρος του υδροθαλάμου του λέβητα. Σε μεγαλύτερο ποσοστό, τόσο λόγω μειωμένης ισχύος του λέβητα όσο και λόγω ανομοιόμορφης θερμικής φόρτισής του, δέον είναι να αντικαθίστανται με νέους.
Η αντικατάσταση μπορεί να είναι είτε μερική (αντικατάσταση μόνο των διαρρεόντων αυλών) είτε ολική (αντικατάσταση του συνόλου των αυλών). Αυτό αποφασίζεται με βάση τα ευρήματα της επιθεώρησης του συνόλου των αυλών και την αξιολόγηση των φθορών που εμφανίζουν.

Η αντικατάσταση ενός αυλού συνίσταται στις εξής βασικές εργασίες:

-    Αφαίρεση του υλικού της συγκόλλησης μεταξύ αυλού και εμπρόσθιας αυλοφόρου πλάκας
-    Αφαίρεση του υλικού της συγκόλλησης μεταξύ αυλού και οπίσθιας αυλοφόρου πλάκας
-    Εξαγωγή του αυλού από το λέβητα
-    Φρεζάρισμα των οπών στις αυλοφόρες πλάκες του λέβητα
-    Εισαγωγή νέου αυλού με προετοιμασμένα άκρα (απόξεση χρωμάτων, καθαρισμός)
-    Μηχανική εκτόνωση των άκρων του αυλού επί των αυλοφόρων πλακών
-    Συγκόλληση των άκρων του αυλού επί των αυλοφόρων πλακών


Ακόμη και στις μέρες μας, στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, τόσο για την αφαίρεση του υλικού των συγκολλήσεων όσο και για την εξαγωγή των αυλών , χρησιμοποιείται η οξυγονοκοπή. Ωστόσο, στην πρώτη περίπτωση αυτό καταστρέφει τις αυλοφόρες πλάκες του λέβητα αφού αφαιρεί μέρος αυτών και παράλληλα τις υπερθερμαίνει ενώ στη δεύτερη περίπτωση χρησιμοποιείται γυμνή φλόγα (φλόγα οξυγονοκοπής) με το χειριστή εντός του υδροθαλάμου  του λέβητα (υψηλή επικινδυνότητα).
Η εταιρεία μας, έχοντας πάντα ως γνώμονα την ασφαλή εκτέλεση ποιοτικών εργασιών συντήρησης , έχει επενδύσει σε ιδιαίτερο μηχανολογικό εξοπλισμό με τη χρήση του οποίου όλα τα παραπάνω προβλήματα εξαλείφονται.
Η αφαίρεση του υλικού των συγκολλήσεων γίνεται με φορητή φρέζα αέρος . Ένα φορητό εργαλείο κοπής το οποίο λειτουργεί με αέρα υπό πίεση. Με τη χρησιμοποίηση κατάλληλων κοπτικών εργαλείων αφαιρείται μόνο το υλικό της παλαιάς συγκόλλησης ενώ παράλληλα δημιουργείται και η φρέζα στην αυλοφόρο πλάκα προκειμένου να γίνει η νέα συγκόλληση.
Η αυλοφόρος πλάκα του λέβητα δεν υπερθερμαίνεται από τη χρήση φλόγας και δεν της αφαιρείται επί πλέον υλικό εκτός από το υλικό της παλιάς συγκόλλησης.
Η εξαγωγή των αυλών γίνεται με τη χρήση ειδικού υδραυλικού εξωλκέα ο οποίος λειτουργεί με αεροκίνητη αντλία λαδιού  υψηλής πίεσης (δύναμη έλξης 45 tn). Ο χειριστής δεν χρειάζεται να εργαστεί εντός του υδροθαλάμου του λέβητα με χρήση φλόγας.
Η ανατούμπωση έτσι γίνεται ταχύτερα, ασφαλέστερα και χωρίς πρόκληση φθορών στις αυλοφόρες πλάκες  του λέβητα.

 
Loading video...
 
Loading video...
 
Loading video...
 
Loading video...
 
Loading video...
 
Loading video...

 
Loading video...
  


Newsletter

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε ενημερώσεις για προσφορές και νέα προϊόντα:

OKΣτον διαδικτυακό μας τόπο χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε μια πιο εξατομικευμένη εμπειρία.
Επιλογές cookies | Διαβάστε περισσότερα...